Cyst

FAQ1:

Dayang Says:
February 22nd, 2008 at 3:58 pm

Salam sejahtera Doctor….

Saya ada 3 soalan berkenaan penyakit Cyst!

1. Apakah jangkitan Cyst?

2. Anak lelaki kawan saya yang berumur 11 tahun telah dikenal pasti mendapat penyakit Cyst.. Doctor memberitahu bahawa buat masa ini jangkitan Cyst tersebut tidak merbahaya dan dikatakan boleh merebak sekiranya dijangkiti kuman lain. Minta nasihat Doc, apakah herba terbaik dalam barangan Haio yang sesuai untuk anak lelaki beliau?

3. Seorang kawan saya berusia lingkungan 29 thn telah dijangkiti penyakit cystdalam rahim . Apakah herba yang sesuai dimakan oleh beliau?

Chinese physician berkata:

Cyst ialah pundi-pundi yang berisi cecair, lendir, darah kotor, lemak. Jenis-jenis cyst adalah bergantung kepada saiz dan kedudukanya di dalam badan manusia, seperti cyst yang berada di bahagian hati atau pinggang. Adalah dinasihati supaya pesakit sendiri yang datang mendapat rawatan agar doktor boleh mengetahui keadaan pesakit dengan lebih terperinci dan memberi rawatan dan perubatan yang sesuai kepada pesakit.

FAQ 2:

anie Says:
February 13th, 2012 at 5:56 pm

Hai..
Doc,

saya berusia 25 tahun..belum berkahwin..tahun lepas bulan 12 saya mengalami sakit dalam perut..sudden pain..terjadi di tengah malam semasa saya tido dan menyebabkan saya terbangun serta merta..few minute later, saya ada muntah2 dan sakit perut teramat sangat..masa tu saya tengah period 2nd day..saya ke hospital..doc bagitau ada ovarian cyst saiz 1.88..and cyst tersebut twisted..bulan seterusnya saya sakit lagi masa period jugak..sudden pain in the middle of night..and another gynae also cakap cyst jugak..tapi sepatutnya cyst tu xberi kesan sebab masih kecil..the gynae give me 3 month time..kalau setiap kali period saya sakit, gynae suggest operation untuk remove cyst tersebut…ada ap-apa cadangan untuk kurangkan sakit tersebut..saya x prefer operation since gynae tersebut cakap, cyst tersebut boleh terjadi lagi..

Balasan kami:
Merujuk kepada situasi Cik Anie, anda digalakkan supaya mengambil Garam Buluh Premier Drink, 2 bungkus setiap hari, pagi dan malam. Garam Buluh Premier Drink yang kaya dengan magnesium dan pelbagai garam mineral di samping bersifat anti-pengoksidaan untuk menyingkir radikal bebas dan membuang toksin dalam badan.

Sebarang pertanyaan anda amatlah dialu-alukan. Sekian, terima kasih.