Archive for February, 2015

February 2015

Sunday, February 1st, 2015

FAQ 1
ku han siang Says:

February 1st, 2015 at 10:33 pm

I have aYang Sheng Chiew 养生酒 with lot no E 170009, seem was bought many years ago. Does it have expire date?

Chinese physician answer:
Actually, Chinese medicated tonic does not have expiry date. We put its product shelf life is 5 years and it was required by Minister of Health.

So, if your YSC store in a cool place and out of direct sunlight then it is ok to consume. Thanks.

FAQ 2
amira Says:

February 4th, 2015 at 5:06 pm

Saya dan suami telah berkahwin selama 3 tahun dan kami tidak mempunyai zuriat. saya telah menjalani pemeriksaan pakar o&g. namun hasilnya mendukacitakan kerana mendapati saya di diagnose premature ovarian failure atau kata lain menopause awal kerana hormon fsh saya 106 dan repeat test 116. saya baru berumur 27 tahun mempunyai berat 50kg dan berketinggian 153cm. suami saya tidak mempunyai sebarang masalah dimana sfa normal. Dr menyatakan saya tidak mempunyai peluang langsung untuk hamil. satu-satunya cara adalah mengambil anak angkat dan egg donor. saya amat sedih… bolehkan tuan/puan memberi saya alternatif untuk cara saya dapatkan anak?

Chinese physician jawab:
Jika doktor telah mengesahkan bahawa anda tiada peluang untuk kehamilan, maka anda hanya boleh menerima hakikat ini kerana ia tidak dapat mengubahnya.

Anda boleh mempertimbangkan cara mengambil anak angkat atau egg donor.

FAQ 3
nurul Says:

February 11th, 2015 at 8:21 pm

Saya di sahkan tiub tersumbat dia kedua dua belah, (hydrosalpinx) ada tak perubatan herba cina yang boleh merawat masalah saya ni?

Chinese physician jawab:
Tiub tersumbat yang ringan boleh dirawat dengan perubatan cina, tetapi ia harus menjalani pembedahan jika serius.

Anda boleh mendapat diagnosis dan rawatan daripada Chinese physician agar mereka boleh memberi ubat yang sesuai mengikut keadaan fizikal anda.

Rawatan memerlukan masa dan kesabaran kerana ia bukan satu dua kali boleh diseleaikan.