Archive for January, 2014

January 2014

Thursday, January 2nd, 2014

FAQ 1
nadia Says:

January 5th, 2014 at 12:25 am

hai. saya baru sahaja membeli pil maharani. period saya tidak normal. saya tak boleh nak agak bila ia akan keluar. so bila saya bole mula makan pil ni?

Balasan kami:
Hi Nadia,

Kamu boleh makan pil maharani bila kamu tidak datang period, berhenti mengambil maharani jika period datang. Untuk masalah kitaran haid yang tidak tetap, kamu boleh mengambil 1 biji bola putih (dalamnya mengandungi 50 biji pil hitam kecil) setiap hari selepas kitaran haid dan berterusan untuk 12 hari. Minum air yang cukup semasa mengambil maharani untuk mendapat kesan yang terbaik.

FAQ 2
jeaneni Says:

January 29th, 2014 at 12:57 pm

saya menghidap leucoderma/vitiligo lebih kurang setahun setengah tahun dan berumur 29 tahun.saya masih mengambil rawatan hyperthyroid dan pihak klinik masih memberi ubat carbimazole kerana FT4 saya belum stabil.masalah vitiligo saya semakin serius.ia cepat merebak terutama di kedua-dua belah jari kiri dan kanan,kedua-dua belah ketiak dan mulut.adakah apa-apa herba yang sesuai untuk saya ambil?saya amat menghargai pertolongan doktor.

Chinese physician jawab:
Penyakit Leucoderma/vitiligo anda telah semakin serius dan merebak, jika anda ingin cuba herba atau perubatan tradisonal cina untuk rawatan, anda dinasihati jumpa Chinese Physician dulu untuk mendapat bantuan dan diagnosis. Chinese physician akan memberi rawatan yang sesuai mengikut keadaan anda.

Rawatan memerlukan masa dan kesabaran, dengan ini keadaan anda baru boleh dikawal dan pemulihan beransur-ansur.

Selain itu, anda perlu meneruskan rawatan doctor juga.