Hai-O Online Traditional Chinese Medicine Advice

July 1st, 2014

Any doubts about your health conditions? Need some advice from our senior Chinese Physician? Just a click to “Comment”, our senior Chinese Physician team is there to help.

The pertinent information herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any serious medical condition. You are strongly advised to consult a doctor for any medical emergency or for the diagnosis and treatment of any serious medical condition.

July 2014

July 1st, 2014

FAQ 1
Zovy Says:

July 2nd, 2014 at 10:36 am

May i know is there any traditional medicine can improve, regrowth & reduce hair fall due to oily hair?

Chinese physician answer:
Radix Polygoni Multiflori (首烏) is Chinese medicine which good for hair.

You can try to consume Showu Qiang Seng Capsule (首烏丸, follow the indication) & Cordyceps Capsule (冬蟲夏草丸, 1 capsule each time, 2 times per day) to strengthen your constitution.

You can seek the consultancy from professional haircare company if your situation is more serious.

FAQ 2
Sarah Lim Says:

July 6th, 2014 at 12:40 am

hi i suffer irregular period for almost 4 months..im 20 years old …for past year it still came in regular times..on june 2014, i have come my period but it just lasts long only 2 days… what that means?is it my hormonal imbalance or could it be overexercising?i exercise almost 5 days per week..plz help me thanks

Chinese physician answer:
If menstruation early or late 3-5 days and you feel no other discomfort then it can be considered normal, do not worry.

If there are abnormal leukorrhea then you need to seek for treatment.

FAQ 3
mayden Says:

July 8th, 2014 at 3:57 pm

hi gud day, im mayden im 32 my husband is 51 we just merid 1 1/2 yr ago. we wnt to concieve a child but as of now still not yet happen. My period only last for 2 days s and im worried bout it and thinking bcoz of my period i cant get pregnant..pls hope for ur advice…

Chinese physician answer:
Generally, it will not affect the pregnancy when menstrual is late 2 days.

If your husband and you have normal sex life (no contraception) and still can’t get pregnant, then both of you have to do body check up to determine the cause of this situation.

Infertility is not just a woman’s problem, male sperm is also one of the factors that lead to infertility if low sperm count.

If both of you have no problem after checked then it might be functional problem such as imbalance of Qi & blood of Yin Yang in body, so you can try to increase the possibility of pregnancy through Chinese physician’s treatment.

FAQ 4
adella Says:

July 9th, 2014 at 9:39 pm

Sya berminat nak tahu lebih lanjut tentang herba maharani.. sya disahkan mengidap PCOS pada tahun 2012. Sya telah berkahwin dan belum mempunyai anak. Sya dah buat test kesuburan dan doktor sahkan sya subur. Dlm setahun sya datang haid dalam 4-6 kali selama 7hari. Seperti pengidap PCOS, sya juga mengalami simptom seperti hirsutism, dan obesity. Disamping itu level kolestrol sya agak tinggi tpi serum fbs sya normal. Sya suda mencuba product kesuburan lain tpi belum bernasib baik. Berat badan sya dlm kategori obesity dgn bmi 28.5. Mohon bantuan nasihat dri anda. Terima kasih.

Our answer:
Dear Adella,

Greetings! Thank you for your email.

First of all, since you are diagnosed with Polycystic Ovary Symptom (PCOS), it’s strongly recommended that you seek treatment and medication from professional medical practitioners. We may share some general health information for your knowledge however please be reminded to consult medical doctors before you start any supplements so that it will not clash with the medication or treatment that you are undergoing.

Generally, weight control, regular exercise, healthy diet and not smoking are important elements in treating PCOS. Healthy weight loss (not losing weight too drastically) is likely to help balance your hormones and also start up your menstrual cycle and ovulation. Since you are obese with BMI of 28.5, it’s recommended that you start the below to promote healthy weight loss:

1. Eat a balanced diet that includes lots of fruits, vegetables, whole grains and low-fat dairy products. You may boost your intake of essential vitamins, minerals, anti-oxidants and phytonutrients and at the same time reduce sugar, carbohydrate, fats & oils intake.

2. Pick up regular exercise - at least 3 times a week, each time at least 30 minutes

Bio Velocity Alfalfa Concentrated is naturally rich in essential minerals such as Calcium, Magnesium, Potassium and Iron and vitamins such as Vitamin A, Vitamin B, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, biotin and folic acid. Besides, it also contains various phytonutrients such as carotene, chlorophyll, isoflavones, alkaloids and saponins. These unique nutrients make Alfalfa excellent in promoting detoxification, regulating body acidity, reducing fatigue and promoting healthy body cell. All these are especially crucial for individual who is undergoing healthy weight loss. Just FYI, the word alfalfa is derived from Arabic, which literally means “Father of all foods”. It’s given such a great name due to its vast amount of essential nutrients that are beneficial to human’s health.

Besides, Bamboo Salt Premier Drink is also rich in minerals, anti-oxidants and has the ability to balance the pH in our body. It’s a 100% organic bamboo salt formulated from a 1,300 years old traditional Korean remedy. Bamboo Salt Premier Drink has strong anti-oxidation ability and helps to prevent toxin accumulation. Besides, it’s also able to heal damaged cells and balance our body pH towards slight alkaline thus strengthening our immunity. Its’ very important to create an alkaline and healthy environment in our body to promote healthy living.

Lastly, once successfully kick start healthy weight loss, you may couple with Premium Beautiful lingerie series to reshape your body and promote blood circulation and metabolism. Premium Beautiful uses high elasticity fine fabric together with Far-Infrared Ray technology, making it uniquely comfortable, breathable, anti-bacterial & excellent for body reshaping.

Should you have any questions, please do not hesitate to contact us.

June 2014

June 1st, 2014

FAQ 1
Elaine Says:

June 16th, 2014 at 1:41 pm

我的孩子已有五岁了。鼻子敏感困扰他已两年了,之后又咳嗽。中医都没办法治疗。每半夜12-1am会咳, 无痰。是否这是支气管炎?我都有给他服用海欧产品。列如:Propolis,罐装的冬虫夏草。结果还是一样。请问有何秘方解决呢?

海鸥资深中医师答复:
您或許需要帶孩子到耳鼻喉專科檢查看是否有什麼問題。

如果檢查沒問題,則是體質的問題,需要慢慢進行調理。

可以繼續服用Propolis和冬蟲夏草丸,也可以繼續讓中醫治療。

同時,平時最好少吹冷氣,飲食要注意,注意保暖,不要受寒受涼。家裡的寵物和花草,可能也是導致鼻敏感的因素之一,不妨注意。謝謝。

FAQ 2
Florence Says:

June 18th, 2014 at 11:31 am

嗨, 你们好,

请问怀孕的女士可以吃杜肿? 因为腰酸疼痛.

Thank you.

海鸥资深中医师答复:
可以。杜仲適合孕婦服用。

杜仲具有固腎補腰和安胎的作用,可以參紅棗、杞子煲。

但是,如果有發熱氣和喉嚨痛、感冒、咳嗽或身體不舒服,則不要服用。

May 2014

May 2nd, 2014

FAQ 1
Philip Says:

May 4th, 2014 at 4:55 pm

Dear sinseh’
I am 70 yrs. of age. About a mth. Ago, i experienced severe pain on the bottom of my left foot, specifically on the base of toes. Had my blood taken, doc. Confirmed reading is 269, well below the tolerant level. But the symptoms shows i have gout. I was prescribed colchicine tabs to be taken twice a day. Sorry to say it never helps. Now the surface of my foot is inflamed. Second visit to the doc. And told me, the tendons of my toes are inflamed. Pse sinseh, advise me the next step to take. I am from melaka. Unable to travel outstation.
Any herbal medication which i can buy from hai-o in melaka. Now have abstain from seafood, kachang, tomatoes, anchovies etc. thank you.

Chinese physician answer:
You can try to consume Sornado Tea Bag(酸立通). This product imported from Australia, it assists reducing inflammation and pain associated with gout.

This product is available in Hai-O chain store.
1.
Hai-O Raya Berhad (AEON Bandaraya Melaka Counter)
MANAGEMENT OFFICE MESSANINE FLOOR
NO.2, JALAN LAGENDA, TAMAN I LAGENDA,
75400 MELAKA.
(T)+03-33838889
(F) +03-33436543

2.
Hai-O Raya Berhad (Melaka Branch)
No.41-B, Jalan Bendahara,
75100 Melaka.
(T) +606-2836935
(F) +606-2836935

FAQ 2
rozarina Says:

May 4th, 2014 at 5:27 pm

Sy ingin brtnya produk yg sesuai diambil bg gastrik yg sgt kronik dan asid refluk yg teruk sebab otot pencetut perut sy dah longgar

Chinese physician jawab:
Anda boleh mengambil Digest-Plus Meal, ia boleh menyelaraskan fungsi perut dan keadaan anda akan membantu.

Anda boleh mengunjungi Hai-O Chain untuk mendapat produk ini atau menghubungi 03-33438889 untuk maklumat yang selanjutnya.

FAQ 3
saadah Says:

May 6th, 2014 at 1:19 pm

hai,

saya telah berkahwin selama 1 tahun 7 bulan, masalah sy ialah sy masih belum mengandung tp saya tidak mengalami sebarang ganguan haid atau sengugut. setiap bulan haid saya datang seperti biasa. kalau lewat pun dalam 2,3 hari sahaja..

harap puan dpt bantu saya..

Balasan kami:
Anda boleh cuba Pil Maharani. Pil Maharani ialah satu ubat traditional untuk menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.

Untuk peredaran haid yang tidak tetap, anda boleh mula mengambil pil maharani bila kitaran haid tamat, satu biji sehari, dan makan selama 10-12 hari. Apabila peredaran haid menjadi teratur, anda hanya perlu makan 6 hari sebulan.

FAQ 4
sk Says:

May 28th, 2014 at 7:49 pm

Dr ada ubat untuk hernia atau pasang surut tak tq

Chinese physician jawab:
Anda boleh cuba mengambil Ji Sheng Ju He Compound Wan(濟生桔売丸), perlu diambil 2-3 bulan berturut-turut.

Jika boleh, dengan rawatan Chinese physician, keadaan anda akan menjadi lebih baik.

Jika keadaan anda sangat serius, maka perlu menjalani pembedahan.

April 2014

April 1st, 2014

FAQ 1
amri Says:

April 2nd, 2014 at 12:48 am

Doktor nk bertanya masalah tentang kencing beserta keluar mani…adakah ini penyakit..sbb kadang2 bila kencing titisan akhir da lelehan mani….mntak pandangan doctor

Chinese physician jawab:
Chinese physician anggap keadaan ini mungkin berkaitan dengan sesetengah anggota badan yang bermasalah.

Anda dinasihati jumpa Chinese physician untuk diagnosis dan rawatan, maka keadaan ini akan diperbaiki.

FAQ 2
Adeline Says:

April 9th, 2014 at 12:27 pm

I am thankful and grateful to see this website. Thank you for providing this website to the public.

My husband having back pain since last year. He did went to see doctor and even traditional Chinese doctor but he still feeling the pain. One of the Chinese traditional doctor said he might has “guat chi.” The medication only works temporarily on him. My mother-in-law also facing pain on one of her kneecap for many months already. Like my husband, she also seen doctors but not improving. Is there any herbal products to ease/heal the pain? Thank you.

Chinese physician answer:
As per your said, your husband and mother-in-law had been seen doctors many times but no improving then we do believe general Chinese medicine will not help you much also.

In some cases, the treatment needs time and patience then we can only see the progress.

You are advised to see the doctor again for continued treatment and regular referral so that the situation can be improved.

Alternatively, you can seek consultancy from Peking TongRenTang at the following address:
1. KL BRANCH
Add: Ground Floor, Sun Complex, Jln Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03-2141 7958 / 03-2141 7959
Office hour: 10am-8pm (Monday close)
Physician: Liu JingXian (Tuesday Off)

2.PJ BRANCH
Add: 42, Jln SS2/67, 47300 PJ, Selangor.
Tel: 03-7877 3901/ 03-7877 3902
Office hour: 10.00am-7.15pm
Physician: Yang PingJie (Monday Off)

3.Penang Peking Tong Ren Tang
72 & 74, Lebuh Campbell, Georgetown 10100 Penang.
TEL: 04-262 1889 , 04-262 3889 (10AM-8PM)
Physician: Wu XiaoZhong (Monday Off)

You can contact the relevant branch to make appointment.

FAQ 3
Janice Says:

April 29th, 2014 at 1:14 pm

Hi doctor,

Lately I am having severe dizziness and nausea very frequent. I consulted western doctor and claimed that it was due to stress, but the treatment n medication given does not help. Is there any chinese medication that will help my condition?

Chinese physician answer:
You are advised to consult Chinese physician. Diagnosis and treatment of Chinese physician plus regularly conditioning will help your situation getting improved gradually.

March 2014

March 1st, 2014

FAQ 1
RUIS Says:

March 3rd, 2014 at 10:55 am

HI Hai-O Team,
Saya mempunyai seorang anak berusia 5 tahun. saya ingin menambah anak, tp cukup susah kerana period saya tidak stabil. Saya disahkan doktor, saya menghadapi STRESS. Berat badan saya juga bertmbah. Bolehkan saya mkn pil maharani, dlm masa yg sama saya xtau bila period saya akan turun. Dan andai kata saya pregnant, tp saya xsedar yg saya mengandung, saya still mkn pil maharani, adakah ia memudaraktan kandungan saya? Mohon nasihat.

Balasan kami:
Hi Ruis,

Maharani ialah satu ubat traditional untuk menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.

Untuk peredaran haid yang tidak tetap, Anda boleh mula mengambil maharani bila kitaran haid tamat, satu biji sehari, dan makan selama 10-12 hari. Apabila peredaran haid menjadi tetap, anda hanya perlu makan 6 hari sebulan.

Pil Maharani tidak akan memberi kesan kepada kandungan kamu, asalkan kamu berhenti mengambil maharani setelah kamu mendapati mengandung, ia tidak akan mempengaruhi fetus.

FAQ 2
asykin saleh Says:

March 9th, 2014 at 9:01 pm

Saya mempunyai period yg teratur setiap 28hari..tiada keputihan..tiada masalah kesihatan atau kesuburan..itu mengikut ujian kesuburan yg saya buat di hospital pakar.. suami juga sihat..anak pertama saya sudah berusia 7thn dan sehingga belum dpt anak ke2. Saya cuma ada masalah sinus sahaja. Bolehkah maharani membantu utk saya mendapatkan anak ke2…?

Balasan kami:
Hi Asykin,

Antara fungsi-fungsi Herba Maharani adalah:

1) Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid.

2) Melegakan masalah wanita seperti sakit haid dan masalah keputihan.

3) Menambahkan tenaga dan darah.

FAQ 3
Pang Says:

March 3rd, 2014 at 3:41 pm

Dear Dr,

I have a sinus infection for 6 weeks already and my mucus is yellow and greenish with suffering for nose block , i saw a few doctor and take an antibiotic and nasal spray , stop eating chicken , eggs, peanuts and i,m not sleep in aircond room but seems like it’s not helping , what should i do now? Any chinese medicine can cure my sinus , thanks.

Thanks.

Chinese physician answer:
Generally, ordinary Chinese medicine has no ideal treatment for sinus.

You can seek consultancy from Peking TongRenTang at the following address:
1. KL BRANCH
Add: Ground Floor, Sun Complex, Jln Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03-2141 7958 / 03-2141 7959
Office hour: 10am-8pm (Monday close)

2.PJ BRANCH
Add: 42, Jln SS2/67, 47300 PJ, Selangor.
Tel: 03-7877 3901/ 03-7877 3902
Office hour: 10.30am-7.00pm

3.Penang Peking Tong Ren Tang
72 & 74, Lebuh Campbell, Georgetown 10100 Penang.
TEL: 04-262 1889 , 04-262 3889 (10AM-8PM)

Kindly contact the relevant branch to make appointment.

The earlier the treatment, the effect will be better.

FAQ 4
AIDA ADAM Says:

March 19th, 2014 at 3:46 pm

Dear Hai-O Physician,
I just turn to be 48 years old. Healthy and do not suffer with any serious sickness. My biggest concern is on my monthly irregular period/mensus. I wish to be pregnant again. Before that I want to have more regular period. How can I get a good circle of period on monthly basis? Please do help me and make my dream come to reality.
Looking forward for your speedy respond.

Chinese physician answer:
If you wish to pregnant again and having problem of irregular menstruation currently, maybe you can consider whether enter menopause or not.

You can seek Chinese physician’s assistant so that they can know your body condition in detail and then provide you appropriated treatment to achieve your aspiration.

FAQ 5
huda Says:

March 24th, 2014 at 12:58 pm

Salam,
Bolehkah saya meneruskan pengambilan herba maharani ketika menjalani rawatan IUI?

Balasan kami:
Since you are undergoing IUI treatment, we suggest that you inform your doctor to seek advice before consuming Maharani.

FAQ 6
pija Says:

March 26th, 2014 at 10:48 am

hai,

saya dah setahun 4 bulan berkahwin dan masih belum mempunyai anak.
period saya datang setiap bulan tapi akan lewat dalam 7-12 hari.
ubat mana yang saya patut makan untuk membuatkan period saya teratur ye?
saya ada consume GLA Complex dari Shaklee (macam Evening Primrose Oil), boleh ke saya consume sekali dengan ubat yang bakal saya ambil dari sini?

tq.

Balasan kami:
Anda boleh cuba Pil Maharani. Pil Maharani ialah satu ubat traditional untuk menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.

Untuk peredaran haid yang tidak tetap, anda boleh mula mengambil pil maharani bila kitaran haid tamat, satu biji sehari, dan makan selama 10-12 hari. Apabila peredaran haid menjadi teratur, anda hanya perlu makan 6 hari sebulan.

February 2014

February 1st, 2014

FAQ 1
Masnira Ali Says:

February 1st, 2014 at 4:20 pm

Saya telah menjalani minor DNC utk masalah jangkitan pada rahim akibat pemakaian IUCD dan telah memasang marina. Saya mengalami pendarahan yang tidak berhenti sehingga sekarang. Saya dh buat follow up Katanya normal. Bolehkah maharani dapat membantu.

Balasan kami:
Maharani ialah satu ubat traditional untuk menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan. Maharani tidak boleh dimakan pada masa datang haid. Untuk keadaan anda, saya mencadangkan kamu mendapatkan second opinion daripada doctor lain jika anda khuatir pendarahan itu disebabkan DNC yang dijalankan, dan keadaan pendarahan agak membimbangkan.

FAQ 2
alia Says:

February 3rd, 2014 at 4:40 pm

Hi doc…saya sedang b’usaha untuk mendptkn ank ke-2.ank yg pertama sekarang berumur 5thn.selepas mengambil pil maharani selama 9 hari, (selepas kering darah haid) sy dapati ada cairan coklat yg keluar.soalan sy:
1) bolehkah sy terus mengambil pil maharani?
2) bolehkah sy bersama suami?
Tq doc.

Balasan kami:
1. Cairan coklat itu mungkin adalah haid yang tidak dikeluarkan semasa period , kamu boleh ambil maharani selepas haid bersih sepenuhnya.

2. Tidak digalakkan bila haid tidak bersih sepenuhnya.

Anda dinasihatkan untuk berjumpa doctor untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.

FAQ 3
dayang Says:

February 4th, 2014 at 4:04 pm

hai, saya dh mempunyai anak 4, tapi sebelum ne saya ada mengambil pil diet dan sekarang saya merancang untuk hamil,anak saya yg ke-4 pun dh umur 2 tahun lebih tetapi sampai sekarang saya x hamil lg..sebelum ne saya rasa perut saya panas tetapi semenjak saya minum air kacip fatimah perut saya sejuk…apa yg perlu saya buat untuk hamil..

Balasan kami:
Untuk soalan anda, dinasihatkan berjumpa doctor untuk mendapatkan nasihat yang lebih lanjut.

FAQ 4
linda Says:

February 5th, 2014 at 4:56 am

Hello..saya nak tanya..dimana saya boleh beli herba maharani ini?dan berapa harganya..sekian terima kasih.

Balasan kami:
Herba Maharani dapat dibeli di Hai-O Marketing, cawangan dan stockist di seluruh Malaysia. Di bawah adalah senarai stockist:

http://hai-omarketing.com.my/contact-stokist.asp

Harga untuk WM – RM 88.00, EM – RM 89.00

FAQ 5
Rayyan Says:

February 5th, 2014 at 11:06 pm

Hi;
Sya keliru yg mana satu ‘Ming Zhu Bai Feng Wan’ Dan ‘Tong Rentang Te Zhi feng Wan’? Setahu sya salah satu darinya ada status halal dan satu lg tidak. Adakah yang dipanggil pil maharani itu yg halal?

Balasan kami:
Sebenarnya, kedua-dua produk mempunyai fungsi yang agak sama, hanya ramuan dalamnya ada sedikit berbeza.

Tong Rentang Te Zhi feng Wan juga dipanggil Pil Maharani, ia merupakan produk yang HALAL.

Ming Zhu Bai Feng Wan mengandungi herbal tambahan seperti Ginseng dan cordyceps.

FAQ 6
Louisse Says:

February 6th, 2014 at 2:31 pm

Good Day doctor,

I’m 29yo this year, married and had a stillbirth (6 months ) last November 2013, I’ve undergone chinese confinement and I had hyperthyroid, currently taking medication PTU as I wish I could get pregnant again. But I do not sure whether my body and uterus (internal Qi) is suitable to get baby again, though my previous check up with doctor, they mentioned my uterus is alright. Can I take the Bai Feng Wan together with my thyroid medication and how can I improve my body condition so that I can get pregnant again? Thank you

Chinese physician answer:
You have the opportunity to get pregnant again as long as your uterus is alright as per doctor said.

However, you are taking medication PTU currently so have to consult the attending doctor first.

For Chinese medicine, you are advised to seek Chinese physician for diagnosis and physical conditioning so that you have a good body to conceive.

Chinese physician will give you the most appropriate method of treatment and prescription according to your body condition so that you can improve your physical condition quickly.

Chinese medicine and Western medicine must be separated by 1 ½ - 2 hours to take, do not consume in the same time.

FAQ 7
zulfakri Says:

February 7th, 2014 at 9:44 pm

i would like to ask do you have any recomendation for my Problenm which is hair loss in the middle of my head..i think because i had a bad stress a month ago..beside that my scalp also oily.i hope yo can help.me to gain my confident back because i still student.and my age only 20 years old

Chinese physician answer:
You can try to take Xiao Yao Wan (逍遙丸, 4 pills each time, 3 times daily) + Hai-O Cordyceps capsule (1 capsule morning & evening).

However, the most important thing is relieve stress in proper way, try to relax, exercise and keep good sleeping & living habits.

FAQ 8
sangkar Says:

February 17th, 2014 at 12:43 pm

tak benih dalam seprma ad ubat tak?

Chinese physician jawab:
Jika anda diuji beberapa kali dan disahkan 100% langsung tiada sperma dalam air mani, keadaan ini dikenali sebagai kemandulan.

Minta maaf, tiada ubat yang sesuai untuk keadaan ini.

FAQ 9
maz Says:

February 25th, 2014 at 4:24 pm

hi.. sy nak tanya bolehkah orang yang menghadapi pcos dan fibroid mengambil pil maharani? dan bagaimana cara pengambilannya?

Balasan kami:
Hi, Kami tidak menggalakkan pengambilan pil maharani untuk orang yang menghadapi pcos dan fibroid. Kamu dinasihatkan merujuk kepada doctor atas keadaan kamu.

January 2014

January 2nd, 2014

FAQ 1
nadia Says:

January 5th, 2014 at 12:25 am

hai. saya baru sahaja membeli pil maharani. period saya tidak normal. saya tak boleh nak agak bila ia akan keluar. so bila saya bole mula makan pil ni?

Balasan kami:
Hi Nadia,

Kamu boleh makan pil maharani bila kamu tidak datang period, berhenti mengambil maharani jika period datang. Untuk masalah kitaran haid yang tidak tetap, kamu boleh mengambil 1 biji bola putih (dalamnya mengandungi 50 biji pil hitam kecil) setiap hari selepas kitaran haid dan berterusan untuk 12 hari. Minum air yang cukup semasa mengambil maharani untuk mendapat kesan yang terbaik.

FAQ 2
jeaneni Says:

January 29th, 2014 at 12:57 pm

saya menghidap leucoderma/vitiligo lebih kurang setahun setengah tahun dan berumur 29 tahun.saya masih mengambil rawatan hyperthyroid dan pihak klinik masih memberi ubat carbimazole kerana FT4 saya belum stabil.masalah vitiligo saya semakin serius.ia cepat merebak terutama di kedua-dua belah jari kiri dan kanan,kedua-dua belah ketiak dan mulut.adakah apa-apa herba yang sesuai untuk saya ambil?saya amat menghargai pertolongan doktor.

Chinese physician jawab:
Penyakit Leucoderma/vitiligo anda telah semakin serius dan merebak, jika anda ingin cuba herba atau perubatan tradisonal cina untuk rawatan, anda dinasihati jumpa Chinese Physician dulu untuk mendapat bantuan dan diagnosis. Chinese physician akan memberi rawatan yang sesuai mengikut keadaan anda.

Rawatan memerlukan masa dan kesabaran, dengan ini keadaan anda baru boleh dikawal dan pemulihan beransur-ansur.

Selain itu, anda perlu meneruskan rawatan doctor juga.

December 2013

December 1st, 2013

FAQ 1
Miss Tong Says:

December 2nd, 2013 at 3:56 pm

Hi, may i know when is the best time to consume Ming Zhu Bai Feng Wan? Should be right after menstruation? To be taken early morning before breakfast or is ok to take before going to bed at night? How long should i take per bottle after menstrual? Kindly advise the best time to consume. I have trying to conceive for 2 years and have irregular period ranging from 35 - 50 days. I have been seeing doctor for thorough checkup and have been diagnosed with very mild PCOS. I hope by consuming Ming Zhu Bai Feng Wan can regulate my period.

Chinese physician answer:
The best time to consume MingZhu Bai Feng Wan is after menstruation. Generally, one bottle per day for 5 days.

If you have irregular period then you can take MingZhu Bai Feng Wan every morning and evening, one bottle each time for 14 days. 3 months for a course (Please stop the formula during menstruation). If body feels heaty or dry throat then you are advise to reduce the dosage or stop.

Please stay away from fried food and drink more water.

FAQ 2
aini niniey Says:

December 7th, 2013 at 1:28 pm

hai! saya ada masalah datang bulan..period saya tak tetap pada setiap bulan.kadang2 sebulan hanya 3hari saja period saya..pernah 6bulan saya tak da period ..saya pergi klinik kerajaan dan selepas makan ubat period saya 7hari ,itu kali pertama period saya 7hari,saya berumur 19tahun dan bakal berkahwin..adakah disebabkan hal ini saya akan susah mengandung..mohon penjelasan.

Balasan kami:
Untuk masalah datang bulan, mungkin kamu boleh cuba produk Te Zhi Bai Fong Wan (Maharani), antara fungsinya termasuk:

1) Melancarkan peredaran darah.

2) Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid.

3) Melegakan masalah wanita seperti kedatangan haid yang tidak tetap, sakit haid, masalah keputihan dan mengaktifkan hormon tubuh.

4) Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan.

5) Menyuburkan badan selepas bersalin.

FAQ 3
zurina Says:

December 8th, 2013 at 11:29 am

Dear Dr.

I have a problem same with few people who comment on your wall.
My palms and feet always sweating. This problem happen since i was a kids, and now i’m 20. it’s hard to do a writing or shacking hand with people around. This situation always make me stress and shame of my self. My Chinese friend ever talk about getting a traditional Chinese medicine to overcome my problem. on previous feedback you write on your wall mention about cord..pills, sorry i don’t remember. can i just get it from you or any suggestion where i can get the pills? i’m living in Wilayah Persekutuan Labuan to futher my study, so i hope you can help me solve my problem. tq.

Balasan kami:
Yes, you can online purchase the Cordyceps capsule via http://mall.hai-o.com.my.

If you would like to visit our chain store, below are the nearer address for your reference:
1.Hai-O Raya Berhad (1 Borneo Branch)
Lot NO.C-609, Concourse Floor,
1 Borneo Hypermall, Jalan Sulaiman,
88400 Kota Kinabalu, Sabah.
(T) +6088-485662 (F) +6088-485662

2.Hai-O Raya Berhad (Kuching Branch)
No.202, Jalan Padungan,
93100 Kuching, Sarawak.
(T) +6082-419354 (F) +6082-419354

3.Urmas Chainstore Sdn Bhd (Miri Franchisee)
Lot 749, Ground Floor,
Jalan Merpati,
98000 Miri, Sarawak.
(T) +6085-417749 (F) +6085-417749

FAQ 4
olive Says:

December 20th, 2013 at 7:30 am

Hi
Saya mempunyai kitaran haid yang tidak teratur iaitu selang 35-45 hari dan ingin mengandung. Saya telah mencuba mingzhu bai feng wan selama 3hari selepas haid bersih. Pada masa yang sama saya memakan ubat sakit telinga yg diberikan Dr. Masalahnya selama 3hari semasa mkn mingzhu baifeng wan ada keluar sedikit lendir coklat sepert darah . Bolehkah saya teruskan memakan produk ini? Dan dapatkah produk ini membantu untuk hamil?

Chinese physician jawab:
Ya, anda boleh terus memakan produk ini.

Bagi orang yang bertubuh badan lemah dan takut sejuk, produk ini akan menguatkan badannya dan membantu untuk hamil.

FAQ 5
Mr Tan Says:

December 29th, 2013 at 10:14 pm

Hi Sir / Mdm,

I’ve been consulting Prof Jiang Cai Yun (under Sanjiu Hai-O, Plaza UE3) for some years and she was really a great doctor.

However, when I went to the Hai-O outlet again last week I discovered it was closed down and I could no longer reach Prof Jiang.

May I know where is Prof Jiang as well as my medical records with Sanjiu Hai-O now?

If possible, could you let me know Prof Jiang’s new contact number?

Thanks.

Chinese physician answer:
Sorry to tell you that Prof Jiang is no longer in Malaysia. She went back to China few years ago. We do not have any contact of her.

Yes, Sanjiu Hai-O closed down for years.

If you really need Chinese physician’s assistance, you can seek consultancy from Peking TongRenTang at the following address:
1. KL BRANCH
Add: Ground Floor, Sun Complex, Jln Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03-2141 7958 / 03-2141 7959
Office hour: 10am-8pm (Monday close)

2.PJ BRANCH
Add: 42, Jln SS2/67, 47300 PJ, Selangor.
Tel: 03-7877 3901/ 03-7877 3902
Office hour: 10.30am-7.00pm

November 2013

November 1st, 2013

FAQ 1
lynda wong Says:

November 6th, 2013 at 2:20 pm

hi, my name is Lynda. I am very worried lately because my hair is falling out. i’m not on any prescription medicines but I take vitamins and supplement. I used to shampoo my hair everyday but not anymore. what do you think should I do? thanks a lot if you answer my concerns

Chinese physician answer:
You can take Shou Wu Pian(首烏片)+ Cordyceps Capsule(冬蟲夏草丸). Both need to follow the instruction and take 50% of dosage, it is helpful.

FAQ 2
maz Says:

November 27th, 2013 at 4:32 pm

sya memiliki kitaran haid y tidak teratur & sudah hampir setahun tahun tidak datang haid. sya baru saja memulakan pengambilan pil maharani. setelah pengambilan pada hari kedua, saya mengalami haid tetapi dengan hanya kadar y sdikit ‘brownish spot’. Bolehkah sya teruskan pengambilan maharani atau berhenti buat smentara waktu?

Balasan kami:
Hi Maz,
Kamu harus berhenti makan pil sebab datang haid, boleh sambung makan pil lagi pada bulan depan. Cara pengambilan maharani untuk keadaan kamu, mengambil 50 biji hitam (satu bola putih) setiap hari selama 20 hari berterusan sebagai satu rawatan. Namun, jika terasa panas badan yang tidak menyelesakan, kurangkan pengambilan menjadi separuh (25 biji hitam). Minum banyak air putih juga. Kamu juga perlu jumpa doctor atas masalah kamu.

FAQ 3
ooi kwai wah Says:

November 5th, 2013 at 1:54 pm

I have gastritis and heartburn, and GERD.
PLs advise

Chinese physician answer:
You can try to take Hai-O Digest –Plus Meal(海鷗健胃保健餐). Please start with small amount (one tablespoon) and then increase gradually. It can enhance the function of digestive system, and good for your situation.

If your situation is more serious, you can consult Chinese physician and undergoing treatment.